MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 220 g- FINCK AYURVEDA
Masło Klarowane Ghee Bio 220 g Opis produktu: Masło klarowane ghee to doskonała alternatywa dla tradycyjnego masła. Dzięki unikalnemu procesowi klarowania, masło ghee uzyskuje wyjątkowe właściwości, które czynią je idealnym wyborem do smażenia, pieczenia, czy gotowania. Nie tylko podnosi wartości odżywcze potraw, ale również wzbogaca ich smak. Podnosi wartości odżywcze potraw – doskonałe źródło tłuszczów o wysokiej jakości. Podkreśla walory smakowe – delikatny, orzechowy smak. Idealne do smażenia – wysoka odporność na temperatury, nie jełczeje. Właściwości: Masło ghee powstaje w wyniku powolnego podgrzewania, podczas którego usuwane są zanieczyszczenia, białka i woda. Dzięki temu masło jest oczyszczone, stabilne termicznie i długo zachowuje świeżość. Jego złocisty kolor i delikatny, orzechowy smak sprawiają, że idealnie nadaje się jako przyprawa oraz tłuszcz do smażenia. Świetnie sprawdza się w takich potrawach jak: Smażone faworki, pączki czy frytki. Dodatki do zup, makaronów, kasz czy ryb. Przygotowanie bulletproof coffee. Składniki: 100% bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa netto: 220 g Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 3763 kJ / 899 kcal Tłuszcz: 99,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g Węglowodany: 0 g - w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Zalecane spożycie: Masło Ghee idealnie nadaje się do duszenia, pieczenia, smażenia oraz jako smarowidło do chleba i grzanek. Można je również dodawać do gotowanych potraw, aby podkreślić ich smak i aromat. Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Id: 21373875658
EAN: 4260042260084