Mąka migdałowa 1000g Targroch

Mąka migdałowa 1000 g Targroch - zmielone migdały w formie mąki - zamiennik dla innych mąk - dodatek do deserów i składnik ciast Mąka migdałowa powstaje w wyniku blanszowania, a następnie zmielenia migdałów na drobny proszek. Dzięki delikatnej konsystencji i naturalnej słodyczy jest doskonałym dodatkiem do wypieków, naleśników czy gofrów. Stanowi zdrową alternatywę dla mąk pszennych, zbożowych, a nawet owsianych. Możliwość spożywania jej na surowo sprawia, że świetnie nadaje się również jako dekoracja lub posypka do sałatek i surówek. SKŁADNIKI Migdały WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G Wartość energetyczna 572 kcal Tłuszcz 52 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g Węglowodany 20,5 g - w tym cukry 4,2 g Błonnik 12,9 g Białko 20 g Sól 0,04 g SPOSÓB UŻYCIA Mąka migdałowa ma wszechstronne zastosowanie w kuchni: doskonale nadaje się do wypieków, posypki do deserów, a także do zagęszczania zup i sosów. Produkt można spożywać na surowo, co pozwala na kreatywne wykorzystanie go w dekoracjach kulinarnych. INFORMACJA ALERGENNA W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki (SO2), produkty zawierające gluten oraz różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Ocena: 4.6 / 5

Producent: TAR-GROCH-FIL

Kategoria: Zdrowa żywność I Delikatesy | Mąka

Cena: 50.61 PLN

Do sklepu →

Id: 22469235711
EAN: 5903229004277